بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
زمان لازم برای آماده سازی مواد و پخت کیک: ۲ ساعت
دستور تهیه
- مواد خشک اعم از آرد، وانیل، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید.
- در کاسهای دیگر تخم مرغها را بشکنید؛ شکر، شیر و روغن را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
- آرام آرام آرد را به مواد تخم مرغی اضافه کنید و با یک همزن دستی یا برقی هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
- اکنون قالب کیک را کمی چرب کرده و روی آن آرد بپاشید.
- مایه کیک را آرام درون قالب بریزید.
- قالب را به مدت ۴۵ الی ۶۰ دقیقه درون فر بگذارید تا کیک بپزد. (کیک زمانی پخته است که اگر یک چنگال درون آن فرو کردید مواد به آن نچسبد.)
- کیک را از فر خارج کنید؛ کمی صبر کنید تا خنک شود و آن را از قالب جدا کنید.
- روی کیک را با خامه، باترکریم، گاناش شکلاتی یا سس شکلات تزئین کنید.
۲. طرز تهیه کیک تولد شکلاتی اسفنجی
مواد لازم (برای ١٠ نفر) | |
تخم مرغ | ۶ عدد |
آرد | ۱۳٠ گرم |
شکر | ۱۵٠ گرم |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ پنس یا نوک قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
آب جوش | ۵ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای خامه | |
شیر | ۱ لیوان سر خالی |
پودر خامه | ۶ قاشق غذاخوری |
پودر شکر | ۵ قاشق غذاخوری |
وانیل | مقداری |
خامه صبحانه | ۳ قاشق غذاخوری |
شکلات تختهای | به میزان لازم |
زمان لازم برای آماده سازی مواد و پخت کیک: ۲ ساعت
دستور تهیه خامه کیک
- خامه را به روش بن ماری گرم کنید تا کمی حباب بیاندازد.
- سپس شکلات تختهای را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود.
- در ظرف دیگری پودر خامه، پودر شکر و وانیل را با هم مخلوط کرده و شیر را به آن اضافه کنید؛ ۵ دقیقه با دور متوسط هم بزنید تا فرم بگیرد.
- اکنون سس شکلات که در مرحله اول درست کردید را به آن اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا فرم بگیرد.
- خامه شکلاتی آماده برای تزئین روی کیک است.
دستور تهیه کیک خامه ای شکلاتی تولد
- ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید.
- زرده تخم مرغ و وانیل را با دور متوسط همزن مخلوط کنید تا یکدست شود.
- شکر را کم کم به زرده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
- سپس آب جوش را اضافه کرده و با دور تند آن را هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
- سر همزن را شسته، کنار بگذارید تا کاملا خشک شود.
- آرد و بیکینگ پودر را الک کنید.
- در یک ظرف جداگانه به وسیله همزن برقی سفیده تخم مرغ را حسابی بزنید تا کف کند.
- سپس سفیده تخم مرغ را به زردهها اضافه کنید و با یک لیسک به صورت دورانی مخلوط کنید.
- آرام آرام آرد را به مخلوط اضافه کرده و دورانی هم بزنید.
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد بگذارید تا داغ شود.
- کف قالب یک کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را آرام در آن بریزید.
- قالب را به مدت ۴۵ الی ۵۰ دقیقه در فر بگذارید تا بپزد. (کیک زمانی پخته است که اگر یک چنگال درون آن فرو کردید موادی به آن نچسبد.)
- سپس کیک را از فر خارج کنید؛ کمی صبر کنید تا خنک شود و آن را از قالب جدا کنید.
- خامه شکلاتی که آماده کردید را روی کیک بریزید و کیک را تزئین کنید.
۳. کیک خیس شکلاتی برای تولد
مواد لازم (برای۴ تا ۶ نفر) | |
آرد | ۲ لیوان |
شکر | ۱ و ۱/۲ لیوان |
روغن مایع | ۱ لیوان |
شیر | ۱ و ۱/۲ لیوان |
تخم مرغ | ۳ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر کاکائو | ۴ قاشق غذاخوری سرپر |
زمان لازم برای آماده سازی مواد و پخت کیک: ۲ ساعت
مراحل تهیه
- تخم مرغ و وانیل را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و به مدت ۷ تا ۸ دقیقه با همزن خوب مخلوط کنید.
- در یک ظرف دیگر شیر و شکر را کاملا مخلوط کنید.
- سپس پودر کاکائو و نصف لیوان روغن را به مخلوط شیر و شکر اضافه کرده و خوب آن را هم بزنید تا یک مایع یکدست حاصل شود.
- اکنون به اندازه یک لیوان از این مایع بردارید و بقیه آن را به تخم مرغ زده شده اضافه کنید.
- بیکینگ پودر و آرد را مخلوط کنید، آن را دو الی سه مرتبه الک کرده و آن را آرام آرام به مایه اضافه کنید.
- قالب کیک را چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید.
- در این مرحله مایه کیک را آرام درون قالب بریزید و در فر با درجه حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
- پس از ۵۰ الی ۶۰ دقیقه یک چنگال یا خلال در کیک فرو کنید اگر موادی به آن نچسبید کیک را از فر خارج کنید.
- ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کیک کمی خنک شود.
- در این جا مایهای که کنار گذاشتید را روی کیک بریزید تا در کیک نفوذ کند.
- کیک را به دلخواه با شکلات تحتهای یا مارمالاد پرتقال تزئین کنید.
۴. طرز تهیه کیک تولد کاکائویی با گردو
مواد لازم (برای ۶ نفر) | |
آرد | ۲ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
روغن مایع | یک دوم پیمانه |
تخم مرغ | ۴ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مربا خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
گاناش | ۲ الی۳ قاشق غذاخوری |
پودر کاکائو | ۱ قاشق غذاخوری |
گردوی ریز شده و تست شده | سه چهارم پیمانه |
زمان لازم برای آماده سازی مواد و پخت کیک: ۲ ساعت
روش تهیه
- گردو خرد شده را کمی روی حرارت ملایم تفت دهید.
- تخم مرغ، شکر و وانیل را با هم مخلوط کرده و حدود ۶ تا ۷ دقیقه خوب هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
- سپس گاناش و روغن را به مواد بالا اضافه کنید و دوباره آن را هم بزنید.
- آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را الک کنید.
- سپس مواد آردی را آهسته به مایه کیک اضافه کنید؛ آرام هم بزنید تا آردها گلوله نشوند.
- گردو تفت داده شده را نیز به مایه کیک اضافه کنید.
- قالب کیک را کمی چرب کرده و مایه را آرام درون قالب بریزید.
- قالب را حدود ۴۰ دقیقه درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا کیک بپزد. (کیک زمانی پخته است که اگر یک چنگال درون آن فرو کردید مواد به آن نچسبد.)
- پس از اینکه کیک پخت میتوانید آن را به دلخواه خودتان تزئین کنید.
کیک شکلاتی گردویی شما آماده سرو است ... نوش جان ...
۵. طرز تهیه کیک شکلاتی خوشمزه با موز
مواد لازم (برای ۵ الی ۶ نفر) | |
موز له شده | ۳ عدد |
تخم مرغ | ۲ عدد درشت |
شکر | ۱ پیمانه |
روغن مایع | ۱/۲ پیمانه |
آرد | ۱ پیمانه + ۲ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ پنس یا نوک قاشق چایخوری |
شکلات شیری یا تلخ خرد شده | ۸۰ گرم |
پودر کاکائو | ۳ قاشق غذاخوری |
زمان لازم برای آماده شدن کیک: ۱ ساعت
دستور تهیه
- تخم مرغ، شکر و روغن را با هم مخلوط کنید و با همزن خوب بزنید.
- آرد الک شده، پودر کاکائو، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و آن را آرام آرام به مخلوط بالا اضافه کنید.
- موزهای له شده و شکلاتهای خرد شده را نیز اضافه کرده و مواد را یک هم کوچک بزنید.
- قالب کیک را چرب کنید و کمی آرد روی آن بپاشید.
- سپس مایه کیک را آرام درون قالب بریزید و در فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
- پس از ۵۰ تا ۶۰ دقیقه یک چنگال یا خلال در کیک فرو کنید اگر مواد به آن نچسبید کیک را از فر خارج کنید.
- روی کیک را با موز و گردو به سلیقه خودتان تزئین کنید.
نوش جان ...
۶. طرز تهیه کیک شکلاتی با قهوه
مواد لازم (برای ۸ نفر) | |
آرد | ۲ لیوان |
شیر | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۴ عدد |
روغن | ۱ لیوان |
پودر کاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ و ۱/۳ لیوان |
پودر نسکافه آماده | ۲ بسته |
پودر قهوه | ۲ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۲ قاشق غذاخوری سرخالی |
پودر وانیل | ۱ قاشق غذاخوری سر خالی |
زمان لازم برای آماده شدن کیک: ۱ ساعت
دستور تهیه
- شیر، قهوه و نسکافه را با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا حل شوند. سپس آن را کنار بگذارید تا سرد شود.
- تخم مرغها، وانیل و شکر را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- سپس روغن و مخلوط شیر و قهوه و نسکافه سرد شده را به مواد بالا اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
- آرد، بیکینگ پودر و پودر کاکائو را با هم مخلوط و الک کرده و به مایه کیک بیافزایید؛ به وسیله لیسک مواد را به خوبی مخلوط کنید.
- قالب کیک را چرب کرده و کمی آرد روی آن بپاشید.
- مایه کیک را آرام درون قالب بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه در فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
- پس از ۴۰ دقیقه کیک را از فر خارج کرده و صبر کنید تا کمی خنک شود و سپس آن را از قالب جدا کنید.
- روی کیک را به دلخواه تزئین کنید.
نوش جان ...
ایده هایی برای تزئین کیک شکلاتی
در ادامه میتوانید عکسهایی از کیک تولد شکلاتی را مشاهده کنید و از آنها برای کیک تولد خودتان ایده بگیرید.